Author Archives: assistent

Nieuwe Intro-Workshop

      No Comments on Nieuwe Intro-Workshop

Op Zaterdag 10 juni 2017 is er weer een  nieuwe  mogelijkheid om kennis te maken met TPRS. De Workshop vindt plaats in Hoofddorp en is van 9.30 tot 12.30 uur. Om aan te melden vind je hier de link. Klik op de titel van dit bericht of op het plaatje hiernaast.  Aanmelden.  

ETPRS 16 – een impressie

      1 Comment on ETPRS 16 – een impressie

Hoe vaker je naar een TPRS-bijeenkomst gaat, of het nu een losse workshop, een verdiepingsdag of een conferentie is, hoe meer de nieuwe bijeenkomst de vorm aanneemt van een reünie. Logisch natuurlijk, maar opvallend is wel, zoals Kirstin* eerder opmerkte, hoe snel je vrienden maakt in deze kringen. Zet allemaal bevlogen TPRS-docenten bij elkaar en de vriendschappen komen op als… Read more »

FAQ European TPRS conference 2016 ETPRS16 
vrij 7 en za 8 oktober 2016 in het Vathorst College in Amersfoort

Algemeen Wat betekent TPRS? TPR Storytelling gebruikt verhalen als middel om woorden in context te leren en in het lange termijn-geheugen op te slaan. Vocabulaire en grammaticale structuren worden ongemerkt ingesleten doordat de leerlingen luisteren naar en meewerken aan humoristische en persoonlijke verhalen. De docent kan met de technieken van TPRS voorzien in een doorlopende stroom begrijpelijke en interessante input… Read more »

ETPRS16 conferentie

      2 Comments on ETPRS16 conferentie

Uitnodiging voor ETPRS16 conferentie in Noord-Europa   English version NB Inschrijiving nog mogelijk tot en met 3 oktober NB Registration possible until the 3rd of October Schrijf je snel in want er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober  2016 organiseert de Stichting TPRS-Platform de allereerste internationale conferentie in Noord-Europa voor taaldocenten die kennis willen maken… Read more »

PQA: de basis voor elk verhaal

      No Comments on PQA: de basis voor elk verhaal

Het mooie van TPRS vind ik de openheid van de docenten die ermee werken. Iedereen is graag bereid zijn of haar ervaringen te delen, evenals de onzekerheden die we toch nog wel eens hebben. Tijdens mijn meest recente TPRS Platform-Regiobijeenkomst vertelde iemand dat ze het onderdeel PQA toch best wel lastig vond; hoe kom je via PQA bij je doelconstructie?… Read more »

Save the date

      No Comments on Save the date

Voor het eerst zal er in Nederland een TPRS congres georganiseerd worden en wel op 7 en 8 oktober 2016! Tijdens dit congres kunnen TPRS docenten diverse werkshops, lezingen en presentaties bijwonen van ervaren TPRS docenten vanuit de hele wereld. De lokatie wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt, maar reserveer de data vast in je agenda want dit mag en… Read more »

Het patroon herkennen

      No Comments on Het patroon herkennen

Nog geen jaar geleden begon ik aan de deeltijdopleiding tot TPRS docent. Een van de ideeën van TPRS is dat de hersenen zelf de grammaticale patronen zullen gaan ontdekken, zolang de input begrijpelijk is en veelvuldig aan bod komt. Ondanks alle succesverhalen uit de boeken en filmpjes, kon ik me toch moeilijk voorstellen dat dat echt mogelijk was. Totdat ik… Read more »

TPRS activiteiten bij jou in de buurt

      No Comments on TPRS activiteiten bij jou in de buurt

Regio bijeenkomsten van, voor en door TPRS gebruikers. Via het TPRS Platform kun je gemakkelijk in contact komen met andere  TPRS gebruikers in jouw regio. Op deze regio bijeenkomsten kunnen de deelnemers hun ervaringen uitwisselen, korte lessen oefenen, coachen en nog veel meer. Deze kosteloze bijeenkomsten hebben een informeel karakter en worden vrijwillig georganiseerd door een TPRS gebruiker, Natuurlijk zijn… Read more »