De R van TPRS staat voor Reading… – The CCI Read Club

Ken je dat? Je wilt vakliteratuur lezen en je begint er ook wel aan, maar op een gegeven moment strand je toch ergens omdat je ook zoveel andere dingen wilt en “moet” in het leven… Daarom dachten wij: laten we onszelf en jou helpen en een leesclub starten met voor CCI docenten interessante vakliteratuur: The CCI Read Club

Omdat lezen 50% uitmaakt van een CCI curriculum en de meeste aandacht vaak naar de auditieve input kant uitgaat, beginnen we met een (Engelstalig) boek waarin de laatste wetenschappelijke inzichten over het belang van lezen staan, maar ook praktische tips met betrekking tot lezen: “The Enchanted Hour: The Miraculous Power of Reading Aloud in the Age of Distraction” van Meghan Cox Gurdon.

Je kunt het boek al voor 8,50 euro als e-reader aanschaffen!

“A Wall Street Journal writer’s conversation-changing look at how reading aloud makes adults and children smarter, happier, healthier, more successful and more closely attached, even as technology pulls in the other direction.(…) Bringing together the latest scientific research, practical tips, and reading recommendations,The Enchanted Hour will both charm and galvanize, inspiring readers to share this invaluable, life-altering tradition with the people they love most”.

Wil je meedoen met de CCI Read Club? Ga dan naar onze Facebookpagina en vind deze leuk en meld je dan aan voor onze “geheime” FB groep The CCI Read Club. We starten op 1 juli met lezen van en uitwisselen over het boek “The Enchanted Hour” en iedereen kan reageren wanneer en hoe hij/zij maar wil. Tot ziens bij The CCI Read Club en veel leesplezier!