FAQ European TPRS conference 2016 ETPRS16 
vrij 7 en za 8 oktober 2016 in het Vathorst College in Amersfoort

Algemeen

 • Wat betekent TPRS?

TPR Storytelling gebruikt verhalen als middel om woorden in context te leren en in het lange termijn-geheugen op te slaan. Vocabulaire en grammaticale structuren worden ongemerkt ingesleten doordat de leerlingen luisteren naar en meewerken aan humoristische en persoonlijke verhalen. De docent kan met de technieken van TPRS voorzien in een doorlopende stroom begrijpelijke en interessante input in de doeltaal waardoor de leerlingen de taal werkelijk verwerven.

 • Wanneer en hoe laat wordt ETPRS16 gehouden?

ETPRS16 vindt plaats op vrijdag 7 oktober en zaterdag 8 oktober 2016.

Vrijdag 7 oktober: start 08:15 uur, einde 21:00 uur.

Zaterdag 8 oktober start 08:15 uur, einde 17:45 uur

 • Waarom is ETPRS16 voor mij interessant?

ETPRS16 is de allereerste TPRS conferentie in Nederland. Voorheen vonden soortgelijke conferenties alleen in het buitenland plaats en met name in de Verenigde Staten. Er is onder taaldocenten in Nederland een groeiende behoefte aan workshops en presentaties betreffende TPRS en CI (Comprehensible Input). Tijdens ETPRS16 komen er diverse ervaren TPRS docenten uit verschillende delen van de wereld om lessen, workshops en presentaties te geven, een uniek moment om deze mensen zelf TPRS lessen aan échte leerlingen te zien geven, workshops bij hen te volgen en vragen aan hen te stellen.

 • Voor wie wordt ETPRS16 georganiseerd?

ETPRS16 wordt georganiseerd voor taaldocenten die geïnteresseerd zijn in TPRS en CI en voor taaldocenten die al werken met TPRS en CI. Dit kunnen leerkrachten zijn in het basisonderwijs, docenten in het voortgezet onderwijs, (hoger) beroepsonderwijs en volwasseneneducatie maar ook zzp’ers die taaltrainingen geven.

 • Wat kan ik na deelname aan ETPRS16?

Na de conferentie heb je een solide theoretische en praktische kennis van TPRS en heb je geleerd hoe je TPRS in jouw eigen lespraktijk met jouw eigen leerlingen (cursisten/studenten) kunt gebruiken. Je hebt niet alleen lessen aan leerlingen geobserveerd, maar in alle sessies, zowel in die voor de beginners als in die voor de gevorderden, is de theorie gekoppeld aan de praktijk via coaching en via het zelf ontwikkelen van TPRS/CI lessen of delen van lessen.

 • Moet ik me voorbereiden op ETPRS16?

Nee, je hoeft je niet voor te bereiden om deel te nemen aan ETPRS16. Wel kun je uiteraard op Internet of in de literatuur al zoveel mogelijk informatie over TPRS en CI lezen. Kijk eens op www.tprsplatform.nl voor meer informatie.

 • Is het mogelijk om 1 dag deel te nemen in plaats van 2?

Nee, het is helaas niet mogelijk om een deel van de conferentie te volgen, omdat er een opbouw zit in de workshops. De prijs is gebaseerd op twee volledige dagen.

 • Waar wordt ETPRS16 gehouden?

ETPRS16 vindt plaats in het Vathorst College in Amersfoort, vlakbij station Amersfoort Vathorst. Kom met de trein, want het aantal parkeerplaatsen is beperkt!

 • Waarom wordt ETPRS16 in een school gehouden?

Tijdens ETPRS16 worden er lessen Duits, Engels, Frans en Spaans gegeven aan leerlingen van het Vathorst College en NT2 aan leerlingen van Taalcentrum 1 & 2 uit Amersfoort, vandaar dat er voor de gehele conferentie gekozen is om deze in een school te organiseren.

 • Wat is de voertaal tijdens ETPRS16?

De voertaal tijdens ETPRS16 is voornamelijk Engels; er zijn vele workshopleiders die uit het buitenland komen en ook zijn er buitenlandse deelnemers.

 • Ik ben leerkracht op een basisschool. Is ETPRS16 ook voor mij interessant?

Ook voor leerkrachten in het basisonderwijs is ETPRS16 interessant. Veel vaardigheden binnen TPRS en CI zijn heel goed aan te passen aan de belevingswereld van jongere scholieren. En hoe jonger de kinderen al plezier krijgen in het leren van een vreemde taal, hoe leuker en makkelijker ze hier ook op latere leeftijd mee doorgaan. Uit wetenschappelijk onderzoek komt naar voren dat het heel goed is voor de ontwikkeling van kinderen als zij al vanaf 6 jaar beginnen met het leren van andere talen.

Inschrijven en betalen

 • Wanneer sluit de inschrijving?

De laatste inschrijfdatum is 3 oktober 2016.

 • Ik ben student aan een lerarenopleiding. Is er een korting?

Voor een beperkt aantal studenten aan lerarenopleidingen is er een korting van €100,00 mogelijk. Op het inschrijfformulier kun je aangeven dat je student bent. In de bevestiging ontvang je dan een unieke, eenmalige kortingscode.

 • Mijn school wil mijn deelname aan ETPRS16 betalen. Wat zijn de mogelijkheden?

Het is mogelijk dat jouw school jouw deelname aan ETPRS16 financiert. De gegevens die op de factuur moeten komen te staan, kun je doorgeven bij je inschrijving. Je kunt de digitale factuur zelf doorgeven aan de financiële afdeling van jouw school.

Reis en verblijf: aanbod & vraag

 • Hoe kom ik op het Vathorst College?

Het Vathorst College is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Het is gelegen naast station Amersfoort Vathorst. Dit station wordt ook aangedaan door stadslijn 3 en 5 (halte Vathorst). Voor de juiste tijden verwijzen wij u naar deze planner.
Indien u het station Amersfoort Vathorst verlaat via spoor 1 is het eerste gebouw aan de linkerhand het ICOON, het gebouw waarin het Vathorst College is gevestigd.

Met de auto: op de snelweg A1 neem je afrit 13 Amersfoort Noord, vanaf daar is het nog 8 minuten rijden naar het Vathorst College, richting Hooglanderveen, via de straten Bergpas, Bergenboulevard en Laakboulevard.

 • Kan ik met andere deelnemers samen reizen?

In het volgende document kun je aangeven dat je graag samen reist en op deze manier contact leggen met andere deelnemers die ook samen willen reizen: Samen reizen en overnachten

 • Ik woon vlakbij en biedt slaapplaatsen aan. Hoe kan ik dit doorgeven?

In het volgende document kun je aangeven dat je slaapplaatsen aanbiedt en op deze manier contact leggen met andere deelnemers die een slaapplaats zoeken: Samen reizen en overnachten

 • Ik woon ver weg. Waar kan ik in de buurt overnachten?

In het volgende document kun je aangeven dat je een slaapplaats zoekt en op deze manier contact leggen met andere deelnemers die een slaapplaats aanbieden: Samen reizen en overnachten

De conferentie zelf

 • Krijgen we hand-outs van de presentaties / workshops?

Via https://europeantprsconference2016.sched.org/ kun je de presentaties van de diverse presenters zelf downloaden. Om papier te besparen krijg je deze dus niet uitgereikt tijdens de conferentie. BYOD= Bring Your Own Device: neem je eigen laptop of tablet mee!

 • Is er wifi aanwezig?

Ja, wij er is gratis wifi te gebruiken op de conferentie

 • Is het gebouw rolstoelvriendelijk?

Ja, het gebouw is rolstoelvriendelijk; er is een lift aanwezig

 • Zijn er mogelijkheden om te eten en drinken tijdens ETPRS16?

Tijdens ETPRS16 krijg je 2 keer lunch, 1 keer diner en 1 keer borreluurtje aangeboden. Daarnaast zijn er tussen de workshops door korte koffie- en theemomenten. Deze zijn allemaal bij de prijs inbegrepen.

 • Krijg ik een certificaat van deelname?

Na afloop van ETPRS16 krijgt iedereen een certificaat van deelname.

 • Krijg ik een accreditatie door deelname aan ETPRS16? NEE/ momenteel is dit nog in aanvraag bij Registerleraar.

Na de conferentie; hoe verder

 • Hoe kan ik me verder verdiepen in TPRS?

Op internet is veel informatie te vinden over TPRS. Als startpunt voor je internet zoektocht adviseren we je om naar de website www.tprsplatform.nl te gaan. Het TPRS Platform stimuleert kleinschalige regionale TPRS bijeenkomsten: sluit je aan bij of vorm bij jou in de buurt een groepje van enthousiaste TPRS-docenten en werk met elkaar samen en help elkaar! Ook kun je natuurlijk een landelijk of regionaal groepje vormen met docenten van eenzelfde taal. Daarnaast kun je bij www.taalleermethoden.nl en www.tprsacademy.nl ook terecht voor meer informatie over TPRS, training en opleiding en les- en studiemateriaal. En er zijn in juli 2017 drie TPRS/CI conferenties: in Amerika NTPRS (San Diego) en iFLT (Denver) en de TPRS workshop in Agen in Frankrijk .

 • Ik wil een TPRS-opleiding gaan volgen. Waar kan ik terecht?

Er zijn in Nederland 2 instituten waar je trainingen, workshops en studiedagen en een opleiding tot TPRS docent kunt volgen: www.taalleermethoden.nl en www.tprsacademy.nl. Beide organisaties zijn aanwezig met een stand op ETPRS16 en kunnen alle informatie over de diverse mogelijkheden geven.

One thought on “FAQ European TPRS conference 2016 ETPRS16 
vrij 7 en za 8 oktober 2016 in het Vathorst College in Amersfoort

 1. Pingback: #ETPRS16 was in één woord geweldig! | Alike in TPRS Wonderland

Comments are closed.